G-shock и Японската култура

Въпреки популярността на мъжките часовници G-shock и хилядите новини, които се пишат около тях, е изключителна рядкост да изтече каквато и да е конфиденциална информация, около марката.

Точно това се случва в горното видео. Кубо Ибе, създателат на G-shock обяснява, как му е дошла идеята за „издържлив часовник“ и през какви изпитания е минал за да осъществи проекта си.

Създаването на първият успешен часовник му е отнело над 2 години работа, докато не му дошла идеята да постави механизъма на часовниците в еластичен гел. Благодарение на това и специалната конструкция на корпуса е възможно да се създаде часовник, които остава функционален дори след падане от 3-етаж.

Слогана на Ибе е „Никога не се предавай и постигни целите си“. Това се вижда много ясно при часовниците  Джи-Шок. С нарастването на интереса към тях, Ибе непрекъснато трябва да добавя нови и нови функционалности, като едновременно с това подобрява тяхната издържливост. Все пак една от неговите цели е да създаде часовник, работещ в космоса.

G-shock е един от малкото продукти, които могат да ни докоснат до Японската култура, според която силата се крие в елегантността. Но това изобщо не е лесно да го изразиш в часовник като Джи-шок. Дори видеото Ибе отбелязва, че дизайнът им е вдъхновен от издържливостта, здравината и елегантността.

Ако се интересувате от часовниците, разгледайте предложенията в Джи-Шоп на следният адрес: https://g-shop.bg/?pa_01_series=gshock Всички цени отговарят на официалните, предоставени от Касио България.